ZDRAVKO PONOŠ, NAKON RASPISIVANJA IZBORA: Šta se krije iza Vučićevog uvođenja u igru Šešelja i Tome Nikolića…

Prema njegovim riječima socijalisti, a posebno Ivica Dačić „jako dobro trguju u politici“.

  • Regija

  • 02. Nov. 2023  02. Nov. 2023

  • 2

Predsjednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš ocijenio je da su "akcije Aleksandra Vučića i SNS-a na političkom tržištu u padu, dok su akcije proeuropske opozicije u rastu".

Ponoš ističe da Aleksandar Vučić nikada nije prestao da bude dio kampanje SNS-a, međutim, kako navodi, ima tu nekoliko novih momenata.

„To je podgrijavanje starih kadrova – uvođenje u igru Šešelja, Tome Nikolića. To eventualno može da bude kao neki neočekivani momenat, ali istovremeno i indikator stanja i straha režima od toga šta može da se desi na izborima. To ne mora samo da znači strah od gubitka vlasti, već i od gubitka rejtinga koji je postojao i gubitak nekoliko opština“, kazao je Ponoš za N1.

Prema njegovim riječima socijalisti, a posebno Ivica Dačić „jako dobro trguju u politici“.

„Svaki put kada on nagovijesti da će biti premijer, to unervozi njegovog koalicionog partera. Vučić ima razloga za nervozu, Dačić nije naivan“, ocijenio je Ponoš za N1.

Kada posmatramo političko tržište, Ponoš ističe da su „akcije Vučića i SNS-a u padu, dok proevropske opozicije rastu“.

„U ovom momentu akcije Vučića i SNS su u padu, za SPS ne znam da li su u porastu, ali u svakom slučaju znam da su akcije proevropske opozicije u rastu. Potpuno sam uvjeren da je to ujedinjenje postiglo zavidan sinergetski efekat“, zaključio je Ponoš.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...