POLITIČKI ZEMLJOTRES U SNSD-u: „Uputio sam krivičnu prijavu protiv Lazara Prodanovića s onim videom…“

Građani s druge strane, ovaj potez pozdravljaju i nazivaju ga izuzetno hrabrim.

  • Politika

  • 02. Nov. 2023  02. Nov. 2023

  • 1

Ono što smo rijetko viđali na bh. političkoj sceni je da neko optužuje stranku čiji je kadar, i to za kriminalne radnje. Vrlo glasno, načelnik Bratunca Lazar Prodanović iznio je niz optužbi na račun SNSD-a, a koje se odnose na korupciju, ucjenjivanje i isključivu borbu za lični interes. Bratunac u centru pažnje ovih dana.

-Nisam ničija marioneta i niko me neće ucjenjivati. Lazar Prodanović i govor na sjednici Skupštine Opštine Bratunac o kojoj se govori i danima poslije. I govorit će se još s obzirom na to da je obaranje rebalansa općinskog budžeta bila kap koja je prelila čašu. Iako je i sam kadar stranke SNSD, Prodanović je rekao da mu je ponos najvažniji i da u korist mafijaša, kako naziva stranačke kolege, neće raditi.

„Ovo su krvlju građani ovog siromašnog Bratunca, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine uložili da bi se oni ponašali mafijaški, od sjednice do sjednice“, rekao je Prodanović.

Niko od odbornika, kazao je Prodanović, nikada mu nije uputio zahtjev koji se tiče javnog interesa. Svi su bili isključivo lični.   

„Da ja budem potpisnik njihovih mafijaških poslova. Nagurali su gdje su više koga mogli da naguraju. Niko nema veze o kvalitetu, isključivo o interesima“, naveo je Prodanović.

Federalna televizija uspjela je stupiti u kontakt sa šefom Kluba odbornika SNSD-a Bratunac Markom Mrkajićem. Načelnikovo obraćanje okarakterisao je kao dramatični, emotivni, plaćenički monolog čiji je cilj da se nanese šteta RS-u.

„Sve je u Prodanovićevom monologu mnogo ranije osmišljeno i samo se čekao pravi trenutak da izađe u javnost, a gdje će povoljniji trenutak za strane faktore i njihove domaće plaćenike od ovog sada kada udaraju na institucije RS-a i njenu imovinu“, tvrdi Mrkajić.

Reakcija nije izostala ni od bivšeg načelnika Bratunca Srđana Rankića, koji kaže da je Prodanovićev potez licemjeran, jer je i sam, optužujući druge, priznao svoje nezakonite radnje odnosno da je preduzeću d.o.o. Malina uplatio novac za isplatu plata i normalno funkcionisanje. Rankić, također, tvrdi da je Dom zdravlja u Bratuncu od dolaska Prodanovića postao ustanova sa ogromnim gubicima te da je za to kriv isključivo Prodanović.

„On je u svojoj izjavi priznao izvršenje krivičnog djela nezakonitih radnji, on i njegova skupštinska većina, tako da tu ima elemenata za istražne organe i u tom smislu sam jučer uputio krivičnu prijavu s onim videom“, kaže Rankić.

Iako je Prodanovićevo obraćanje izazvalo niz reakcija od njegovih stranačkih kolega kao i bivšeg načelnika Bratunca, građani s druge strane, ovaj potez pozdravljaju i nazivaju ga izuzetno hrabrim:

„Treba otvoreno reći šta se radi i kako se radi. Mi obični ljudi to i ne znamo šta se radi nama iza leđa.“

„Ocjenu bih dao pozitivnu.“

„Mnoge stvari je on rekao svojim govorom. A to odavno već traje.“

Hoće li Prodanovićev govor u kojem kaže da za sve navedeno ima i dokaze biti materijal za istražne organe i pravosudne institucije ili će rezultirati njegovom smjenom zbog negodovanja stranačkih kolega, konačnu riječ dat će pravosuđe. Ili politika koja će odlučiti o njegovoj sudbini na poziciji načelnika!?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...