VJEŠTAČKA I POŠTENA INTELIGENCIJA: Za ChatGPT, najpoznatiji sistem vještačke inteligencije, Milorad Dodik je prošlost!?

 Ukoliko od ovog sistema zatražite odgovor na pitanje „Ko je Milorad Dodik?“, dobit ćete sljedeći odgovor.

  • Mini market

  • 02. Nov. 2023  02. Nov. 2023

  • 0

Ako je suditi prema ChatGPT, najpoznatijem planetarnom sistemu umjetne inteligencije, Milorad Dodik je već sada bivši političar!

Ukoliko od ovog sistema zatražite odgovor na pitanje „Ko je Milorad Dodik?“, dobit ćete sljedeći odgovor.

„Milorad Dodik je bosanskohercegovački političar koji je igrao značajnu ulogu u političkom životu Bosne i Hercegovine. Rođen je 12.marta 1959. godine u Banjoj Luci. Dodik je član i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata(SNSD), političke stranke koja ima jaku podršku među srpskim stanovništvom u Republici Srpskoj, jednom od dva entiteta u Bosni i Hercegovini“.

ChatGBT dalje za Dodika navodi  da je „obavljao različite političke funkcije  tokom svoje karijere, uključujući i poziciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Dodik je poznat po svojim nacionalističkim stavovima i često kontroverznim izjavama...“

Podsjetimo, sistem umjetne inteligencije ChatGPT prvi put je javnosti predstavljen krajem prošle godine kada je izazvao pravu informatičku revoluciju i globalnu pometnju. On se temelji na dubokom učenju i velikim količinama podataka koje su prikupljene tokom dužeg vremena. Podatci koje pruža ChatGBT, kako kažu njegovi kreatori, ne moraju nužno biti tačni, ali su svojom jezičkom strukturom vrlo uvjerljivi.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...