BRIGADE AL-QASSAM IMAJU SVOJU STATISTIKU: Broj poginulih izraelskih vojnika u Gazi mnogo veći nego što je objavljeno

Glasnogovornik brigade Abu Obaida rekao je u glasovnoj poruci emitiranoj na televiziji Al Jazeera da borci Brigada Al-Qassam nastavljaju pružati snažan otpor izraelskim snagama koje pokušavaju napredovati prema Gazi iz različitih regija.

  • Vijesti

  • 02. Nov. 2023  

  • 0

Vojno krilo Hamasa, Brigade Al-Qassam, objavilo je da je broj poginulih Izraelaca u Gazi mnogo veći nego što je objavila izraelska strana, javlja Anadolija.

Glasnogovornik brigade Abu Obaida rekao je u glasovnoj poruci emitiranoj na televiziji Al Jazeera da borci Brigada Al-Qassam nastavljaju pružati snažan otpor izraelskim snagama koje pokušavaju napredovati prema Gazi iz različitih regija.

Istakao je da je broj ubijenih izraelskih vojnika u Gazi mnogo veći nego što je izraelska uprava objavila.

Dodao je da su uspjeli doći iza izraelskih vojnih linija i napasti ih iz neposredne blizine.

Abu Obaida je kazao da su uništili tenkovski bataljon i više od toga, te ubili i ranili mnoge izraelske vojnike.

Istakao je da su večeras izveli kontranapad na sjeverozapadnom dijelu grada Gaze i uništili šest tenkova i dva transportera.

U saopćenju izraelske vojske navedeno je ranije danas da je podlegao još jedan vojnik koji je teško ranjen u sukobima u Gazi.

Kako se navodi, broj poginulih izraelskih vojnika u sukobima u Gazi od 31. oktobra porastao je na 19.

Ranije danas izraelska vojska je objavila da je od 31. oktobra poginulo 18 vojnika u njihovim redovima, uključujući potpukovnika.

Izraelska vojska proširila je vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim vazdušnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze u protekla 24 sata ubijeno je još 265 Palestinaca, čime je ukupan broj povećan na 9.061, objavilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja. Istovremeno je ubijeno 1.538 Izraelaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...