VIJEST JE POTVRDIO ŠEF STRUKE "PLEMIĆA": Junak pobjede protiv AZ Alkmaara više nije igrač Zrinjskog

Šef struke Plemića osvrnuo se i na Zvonimira Kožulja. Junak pobjede protiv Alkmaara zatražio je raskid ugovora, a da neće više igrati za Zrinjski potvrdio je i Rendulić.

  • Sport

  • 04. Nov. 2023  

  • 0

Fudbaleri Zrinjskog u četvrtak su bez ikakvih problema savladali Čelik (6:0) i plasirali se u osminu finala Kupa BiH, pa se mogu okrenuti prvenstvenim obavezama.

U Mostar stiže Tuzla City, ekipa koja se bori za ostanak, ali koja objektivno ima puno veću kvalitetu od toga.

- Tuzli je došao došao novi trener od našeg posljednjeg okršaja. Nisu od tada izgubili na pet utakmica, imaju četiri remija i prolaz u Kupu. Stabilizirali su se, a to je ekipa koja ima kvalitetu i koja može napraviti probleme u napadačkom dijelu. Uostalom, imaju treći napad lige. Naravno, naše ambicije su uvijek iste, a to je da pružimo dobru igru i dođemo do pobjede te se na taj način dodatno približimo vrhu -rekao je trener Krunoslav Rendulić uoči utakmice.

Zrinjski će biti bez Tarika Ramića koji odrađuje suspenziju zbog isključenja u Posušju, a problema s povredama imaju Barišić i Tičinović.

Šef struke Plemića osvrnuo se i na Zvonimira Kožulja. Junak pobjede protiv Alkmaara zatražio je raskid ugovora, a da neće više igrati za Zrinjski potvrdio je i Rendulić.

- Nema tu puno priče, Kožulj jednostavno više nije sa nama. Ima nas puno i on je odlučio da više neće biti dio ekipe. Priča je jednostrana, nije se čuo naš stav. Očekujem da klub izađe sa saopćenjem i da stavimo tačku na tu temu - zaključio je Rendulić.

Kožulj se u julu vratio u Zrinjski poslije brojnih angažmana u inostranstvu, a ove godine je odigrao 10 mečeva u kojima je uglavnom ulazio s klupe. Postigao je dva pogotka, oba u čudesnom preokretu Zrinjskog i pobjedi protiv AZ Alkmaara u Konferencijskoj ligi rezultatom 4:3.

Utakmica između Zrinjskog i Tuzla Cityja igra se u nedjelju u 13 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...