TURSKA OPOZVALA AMBASADORA IZ IZRAELA; ERDOGAN JASNO PORUČIO: "Prekrižili smo Netanyahua!"

Više država centralne i latinske Amerike, te nekoliko muslimanskih zemalja povukle su ambasadore iz glavnog grada Izraela u zadnjih desetak dana.

  • Svijet

  • 04. Nov. 2023  

  • 0

Turska je objavila da je opozvala svog ambasadora u Tel Avivu.

"S obzirom na razvojnu humanitarnu tragediju u Gazi uzrokovanu kontinuiranim napadima Izraela na civile, te izraelsko odbijanje poziva na prekid vatre i kontinuiran i nesmetan priliv humanitarne pomoći, odlučeno je da se opozove naš ambasador u Tel Avivu Nj.E. G. Şakir Özkan Torunlar, u Ankaru na konsultacije", stoji u kratkoj objavi.

Više država centralne i latinske Amerike, te nekoliko muslimanskih zemalja povukle su ambasadore iz glavnog grada Izraela u zadnjih desetak dana.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je da premijer Izraela Benjamin Netanyahu "više nije osoba s kojom bismo mogli razgovarati".

"Od sada smo ga prekrižili.

Odgovornost za napade na Gazu leži na njemu.

Ono što on radi nema nikakve veze sa Biblijom ili Torom. Ni Biblija, ni Tora, ni psalmi ne prepoznaju takve postupke.

Turska bi trebala preuzeti vodeću ulogu kao država garant u Gazi. Ovo će biti razvoj koji oblikuje historiju, sadašnjost i budućnost", poručio je Erdogan.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...