OBNOVLJENA MUNARA U NASELJU VIDIKOVAC: Upaljeni kandilji na džamiji u Srebrenici

Na području općine Srebrenica bile su 23 džamije prije agresije na BiH. Tokom agresije sve su porušene.

  • Društvo

  • 05. Nov. 2023  

  • 0

U naselju Vidikovac kod Srebrenice danas su upaljeni kandilji, čime je zvanično završena obnova munare lokalne džamije.
Na području općine Srebrenica bile su 23 džamije prije agresije na BiH. Tokom agresije sve su porušene.

Ovo je 22. džamija koja se obnavlja. Nakon što je završena munara, u narednom periodu slijedi restauracija i obnova džamije.

alt

Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica rekao je nedavno da je u toku akcija prikupljanja sredstava, a da će s proljećem biti nastavljeni radovi na daljnjoj obnovi džamije.

"Ovim putem se zahvaljujem svim vakifima i dobrim ljudima koji su učestvovali i odvojili od svog imetka dio sredstava za obnovu munare", istakao je Damir ef. Peštalić.

Inače, ovu džamiju je prije agresije na BiH sagradio Azem Begić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...