HAOS NA BLISKOM ISTOKU: Izrael tvrdi da je Gaza preplovljena, teroristički napad u Jeruzalemu, napadač likvidiran...

Stanje ranjene policajke se pogoršalo i ona je sada u kritičnom stanju.

  • Svijet

  • 06. Nov. 2023  

  • 1

Glasnogovornik izraelske vojske Jonathan Conricus je rekao da će izraelska vojska "rasformirati Hamas, uporište za uporištem, bataljon za bataljonom" u Gazi.

Conricus je također rekao da je Izrael pokazao "iskrene, poštene napore" da "evakuira ljude iz sjeverne Gaze". Dodaje da ćemo "na kraju naše situacije, na kraju tih napora, moći imati sjever Gaze koji je relativno čist od civilnog stanovništva, a onda ćemo se nastaviti boriti".

Izraelske odbrambene snage (IDF) kažu da su njihove kopnene snage sinoć "preuzele kontrolu nad ispostavom Hamasa u Gazi". U objavi na X-u, bivšem Twitteru, izraelska vojska kaže da je ispostava bila opremljena "promatračnicama, predmetima za obuku terorističkih operativaca, kao i terorističkim tunelima".

Dodaje se da je u akciji "likvidiran jedan broj terorista".

IDF također kaže da su tokom prošlog dana njegovi borbeni zrakoplovi napali "oko 450 ciljeva... uključujući vojne objekte, promatračke stanice, protutenkovske stanice"...

Izrael je u nedjelju rekao da je opkolio grad Gazu.

TERORISTIČKI NAPAD U JERUZALEMU

Službenik i službenica granične policije jutros su ranjeni u napadu nožem kod Herodovih vrata u Jeruzalema, potvrdila je izraelska policija. Prema izvještajima, napad se dogodio u blizini izraelske policijske stanice u glavnom gradu, piše Jerusalem Post.

Stanje ranjene policajke se pogoršalo i ona je sada u kritičnom stanju. Drugi policajac nalazi se u lakšem do srednje teškom stanju, kaže policija. Napadača su ubili policajci koji su reagirali na mjestu napada. Bolničari su zbrinuli ranjene policajce, prije nego što su ih hitno odvezli u medicinski centar u Jeruzalemu na daljnje liječenje. 

Šef policije Kobi Shabtai također se uputio na mjesto napada. "Kada sam stigao na mjesto događaja, prolaznici su rekli da je terorist neutraliziran", kazao je Elad Revanseri, volonter organizacije United Hatzalah.

"Pružili smo prvu pomoć ženi u 20-ima koja je bila teško ozlijeđena i mladiću koji je zadobio lakše ozljede. Oni su potom prevezeni u bolnicu na daljnje liječenje", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...