MARIJA ZAHAROVA REAGIRALA NA ISTUP IZRAELSKOG MINISTRA: To je otvorilo ogroman broj pitanja..."

Eliyahu je naknadno pokušao popraviti svoju izjavu kazavši da je "metaforička", no izazvao je ogorčenje u arapskim zemljama.

  • Svijet

  • 07. Nov. 2023  

  • 0

Vlada premijera Netanyahua u nedjelju je suspendirala ministra za baštinu iz stranke krajnje desnice Amichaya Eliyahua "sa svih sjednica vlade" sve do nove naredbe.

U intervjuu za izraelski radio Kol Barama, ministar Eliyahu odgovorio je novinaru da "je jedna od opcija baciti neku vrstu nuklearne bombe" na Gazu da ih se "sve pobije".

Izrael ima jednu od najsnažnijih vojski na Bliskom istoku i općenito se vjeruje da posjeduje nuklearno oružje iako javno nikada nije izveo nuklearne pokuse.

Eliyahu je naknadno pokušao popraviti svoju izjavu kazavši da je "metaforička", no izazvao je ogorčenje u arapskim zemljama.

Rusija: Ovo otvara mnoga pitanja

Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da je izjava izraelskog ministra izazvala mnoga pitanja, izvještava Reuters. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova izjavila je: To je otvorilo ogroman broj pitanja. Pitanje broj jedan - ispada da čujemo službenu izjavu o prisutnosti nuklearnog oružja? Sukladno tome, sljedeća pitanja koja svi imaju su - gdje su međunarodne organizacije, gdje je IAEA, gdje su inspektori?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...