VULIN USKORO DOBIJA ZAMJENU: Novi direktor BIA-e dolazi iz Brčkog?

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, na pomenutu funkciju, u tehničkom mandatu Vlade Srbije, bit će postavljen Bruno Đuran.

  • Regija

  • 07. Nov. 2023  07. Nov. 2023

  • 2

Odlaskom Aleksandra Vulina mjesto direktora Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA) Srbije ostalo je upražnjeno.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, na pomenutu funkciju, u tehničkom mandatu Vlade Srbije, bit će postavljen Bruno Đuran.

Doskorašnji direktor Bezbjednosno-informativne agencije Vulin rekao je da, iako je od imenovanja na tu funkciju bilo pritisaka da bude smijenjen, odluku o ostavci donio je sam. On je rekao da je podnio ostavku jer je smatrao da nema pravo da žrtvuje Srbiju zbog svog ostanka na funkciji i istakao da između njega i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nema nikakvog sukoba.

Kao prelazno rješenje, tokom tehničkog mandata Vlade, bit će Bruno Đuran, koji se i ranije pominjao kao pretendent na tu funkciju.

Đuran se prije nekoliko godina našao u žiži javnosti, nakon što ga je pomenuo Vuk Jeremić, predsjednik Narodne stranke. On je 2019, gostujući na televiziji N1, izjavio da je Anđelko Vučić, otac predsjednika Srbije, postavio Đurana na mjesto šefa kabineta bivšeg ministra finansija Dušana Vujovića.

Potom je istakao da je Đuran bio i šef kabineta gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, da bi kasnije bio postavljen u BIA-u.

Danas je pisao da je Đuran porijeklom iz Brčkog, gdje je završio gimnaziju, a zatim je upisao i Vojnu akademiju kopnene vojske.

Od 1989. do 1998. radio je u Ministarstvu odbrane na poslovima sigurnosti, nakon čega je bio direktor preduzeća za proizvodnju, vanjsku i unutrašnju trgovinu, pa direktor preduzeća za kontrolu kvaliteta, laboratorijsko ispitivanje i sertificiranje proizvoda… Od 2013. do 2014. bio je savjetnik generalnog direktora Nacionalne tržnice Beograd.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...