"SB" NA PRESSU ADVOKATA KOJI SU IZBAČENI IZ SUDNICE: “Ovo je dno i pravni zločin” (FOTO)

S obzirom da je ono bilo zatvoreno za javnost, advokati su željeli da objave svoju stranu priče i poruče da sutkinji Adisi Zahiragić slijedi dicsiplinska tužba.

  • Vijesti

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Javnosti su se danas obratili advokati nakon što, kako navode, izbačeni sa ročišta za određivanje mjere pritvora u slučaju ubistva Harisa Österdahla, piše N1.

S obzirom da je ono bilo zatvoreno za javnost, advokati su željeli da objave svoju stranu priče i poruče da sutkinji Adisi Zahiragić slijedi dicsiplinska tužba.

Nakon što je na ročištu u sarajevskom Kantonalnom sudu u Sarajevu povodom prijedloga Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanjem jednomjesečnog pritvora trojici švedskih državljana osumnjičenih za ubistvo Harisa Österdahla u Sarajeva sutkinja Adisa Zahiragić isključila javnost sa ročišta, a potom, kako navode advokati i oni sami, danas su se obratili javnosti kako bi dali više informacija.

“Šta je to bilo da sudija maltene izbaci napolje i kaže vi ne možete zastupati vi, Kočo ostat će kolega Beglerović. To je 17 kršenja ljudskih prava ako ne može da brani branilac kojeg ste vi izabrali. Neće nas primiti u EU za 400 godina. To je jedan od uvjeta za EU, pravosuđe i ljudska prava. Ovo je Rodez i ona je za nas država. Ovo je dno, pravni zločin”, rekao je Senad Kreho advokat.

Potom, kaže Kreho, sutkinja je zatražila da advokate udalji Sudska policija FBiH.

“Mene nisu izbacili 1992. godine iz ovog grada i niko me neće izbaciti iz sudnice bez obzira na 20 specijalaca koji su bili”, navodi Kreho.

Sada će se ovim slučajem baviti i Ured disciplinskog tužioca VSTV-a BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...