ZVIZDIĆ O ODLUCI EVROPSKE KOMISIJE: "Snažna podrška proevropskim politikama"

"Današnja odluka nas dodatno obavezuje da nastavimo aktivno raditi na implementaciji preostalih prioriteta..."

  • Politika

  • 08. Nov. 2023  

  • 2

Današnja odluka Evropske komisije predstavlja poruku građanima BiH koji žele vidjeti BiH kao dio evropske porodice i predstavlja snažnu podršku proevropskim politikama, kao i valorizaciju truda koji je uložen da bi se ostvario vidljiv i kredibilan napredak na putu evropskih integracija, ocijenio je u izjavi za Fenu zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

"Svidjelo se to nekome ili ne, a imajući u vidu pozitivne i stručne stavove, ali i činjenicu da su brojni komentari izraz ličnih emocija i animoziteta prema Trojci ili nedovoljnog razumijevanja procesa evropskih integracija, ova odluka predstavlja preporuku za otvaranje pregovora uz određene uvjete, što je najveći iskorak poslije uspješnog odgovora na skoro četiri hiljade pitanja iz Upitnika EK", kaže Zvizdić.

Po njegovim riječima, današnja odluka nas dodatno obavezuje da nastavimo aktivno raditi na implementaciji preostalih prioriteta i na usklađivanju zakonodavstva BiH sa pravnom praksom EU, vodeći brigu da svaki korak na tom putu bude u interesu napretka i prosperiteta BiH.

"Siguran sam da sada počinje period stvarnog jačanja proevropskih i demokratskih snaga i potencijala BiH i pad antievropskih politika i retrogradnih političara koji još uvijek svoju politiku vežu za prevaziđene ideje hegemonizma, šovinizma i rigidnog nacionalizma", zaključio je Zvizdić u izjavi za Fenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...