NAŠA NAJBOLJA SKIJAŠICA ELVEDINA MUZAFERIJA: "Želim plasman u finale Svjetskog kupa!"

Elvedina Muzaferija, članica Skijaškog kluba ZE-2010, prva je skijašica u historiji Bosne i Hercegovine koja je osvojila bodove na Svjetskom kupu.

  • Sport

  • 09. Nov. 2023  

  • 0

Povodom predstojeće takmičarske sezone i nastupa Elvedine Muzaferije u okviru Audi FIS Ski World danas je na press konferenciji u Sarajevu najavljeno da sezona za najuspješniju bosanskohercegovačku alpsku skijašicu Elvedinu Muzaferja idućeg vikenda utrkom spusta u Italiji, odnosno na stazi koja počinje u Švicarskoj, a završava se u italijanskoj Červiniji.

„Nakon toga, putujemo u Ameriku na jedan od glavnih treninga, a zatim očekujem ulazak u najbolju formu. Sezona će biti duga, s 21 utrkom u disciplinama spust i super – G. Nadam se da ću dobro startati i isto tako dobro i završiti. Želim kontinuitet dobrih rezultata i znam da ih mogu ostvariti. Želim plasman u finale Svjetskog kupa‟, istakla je Muzaferija.

Elvedina Muzaferija, članica Skijaškog kluba ZE-2010, prva je skijašica u historiji Bosne i Hercegovine koja je osvojila bodove na Svjetskom kupu. Osvojivši drugo mjesto u februaru ove godine, na međunarodnom skijaškom takmičenju Europa Cup, donijela je i prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

“Od Elvedine očekujemo još bolje rezultate, posebno u sezonama koje slijede. Spremamo je za olimpijski ciklus i od nje na Olimpijadi 2026. godine očekujemo najviše”, kazao je u svom obraćanju Samir Smajić, a njeni uspjesi dozvoljavaju neskromna očekivanja novih, izvrsnih rezultata, poručio je i sekretar Skijaškog saveza
BiH Saša Kurto.

U novu sezonu Elvedina Muzaferija ulazi s novim trenerom, slovenskim brzinskim rekorderom Alešom Brezavščekom, a cilj je završiti u top trideset u ukupnom poretku u jednoj od disciplina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...