KOŽNA JAKNA MICHAELA JACKSONA PRODANA NA AUKCIJI: Cijena? Prava sitnica

Očekivalo se da će crno-bijeli odjevni predmet, kojeg je pokojni pjevač nosio u reklami za Pepsi, na aukciji biti prodan za između 200.000 i 400.000 funti.

  • Show

  • 11. Nov. 2023  

  • 0

Kultna kožna jakna koju je Michael Jackson nosio 1980-ih u jednoj od najpopularnijih reklama tog doba prodana je na aukciji za 250.000 funti. Inače, po srednjem kursu, ovaj iznos prebačen u konvertibilnu marku iznosi oko 560.000.

Očekivalo se da će crno-bijeli odjevni predmet, kojeg je pokojni pjevač nosio u reklami za Pepsi, na aukciji biti prodan za između 200.000 i 400.000 funti.

Predmet je bio među više od 200 komada suvenira prodanih u petak u Londonu, uključujući jaknu Georgea Michaela i umetak za kosu Amy Winehouse.

Predmeti povezani s Davidom Bowiejem, Oasisom i Beatlesima također su otišli na prodaju.

Jackson je jaknu nosio 1984., u prvoj u nizu reklama koje je superzvijezda radila za kompaniju bezalkoholnih pića.

Te su reklame uglavnom zapamćene po incidentu u kojem se tokom jednog snimanja Jacksonova kosa zapalila, uzrokujući ozbiljne opekline. U tom trenutku je nosio drugu jaknu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...