TRAGEDIJA U ALBANIJI: Najbolji strijelac lige se srušio na terenu, preminuo u bolnici

Fudbaler iz Gane je u januaru ove godine stigao je u Egnatiju. Dwamena je ove sezone postigao devet golova i bio najbolji strijelac Super lige Albanije.

  • Sport

  • 11. Nov. 2023  

  • 0

Velika tragedija pogodila je danas fudbal u Albaniji.

Najbolji strijelac tamošnje elite, 28-godišnji napadač Raphael Dwamena srušio se na travnjak u 23. minuti utakmice Egnatija - Partizani. Igrač je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, gdje je, pišu mediji u Albaniji, doživio drugi srčani udar i preminuo.

Fudbalski savez Albanije saopćio je da su mečevi u svim rangovima planirani za ovaj vikend odgođeni.

Fudbaler iz Gane je u januaru ove godine stigao je u Egnatiju. Dwamena je ove sezone postigao devet golova i bio najbolji strijelac Super lige Albanije.

Dwamena je ponikao u akademiji Red Bull Salzburga, a u svojoj karijeri je igrao još za Liefering, Austria Lustenau, Zurich, Levante, Real Zaragozu, danski Vejle i Blau Weiss Linz.

Zanimljivo je da je španski Levante prije četiri godine za njegove usluge Zurichu platio čak 6 miliona i 200 hiljada eura.

Na ljeto prošle godine spominjao se njegov dolazak u Bosnu i Hercegovinu, u ekipu Tuzla Cityja, ali pregovori su propali.

Za reprezentaciju Gane je upisao osam nastupa, te je postigao dva gola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...