ANDREJ PLENKOVIĆ OBJAVIO: Za novog ministra odbrane i potpredsjednika Vlade predložio Ivana Anušića

“Logično da je Ivan, s obzirom na svoje veliko iskustvo, ima sve reference da bude ministar obrane, uklopit će se u tim i funkcionirati kao i do sada”, kaže premijer.

Za novog ministra odbrane i potpredsjednika Vlade predložio Ivana Anušića

  • Regija

  • 13. Nov. 2023  13. Nov. 2023

  • 0

U Banskim dvorima održane su u ponedjeljak konsultacije s kandidatima za funkciju ministra odbrane, nakon što je Mario Banožić u subotu razriješen dužnosti zbog učestvovanja u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba.

Novi ministar i potpredsjednik Vlade bit će Ivan Anušić, objavio je na konferenciji za medije predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković se podsjetio zbog čega je u subotu razriješio Banožića. Zatim je rekao da su jutros održane konsultacije u HDZ-u te da je za novog ministra odbrane i potpredsjednika Vlade predložio Ivana Anušića koji je dobio podršku i u stranci i od partnera.

“Vjerujem da će on vrlo kvalitetno obavljati dužnosti ministra obrane do kraja mandata naše druge Vlade.”

“Što se tiče procedure, uputit ću pismo predsjedniku Sabora, vjerujem da će se sazvati nadležni Odbor, pretpostavljam u srijedu. Što se tiče glasanja, ono je predviđeno za četvrtak. Kako sada stvari stoje i s obzirom na značaj ministarstva obrane kao resora, ne želimo da više od nekoliko dana imamo ovaj privremeni režim upravljanja”, govori Plenković dodaju da očekuje podršku na plenarnoj sjednici u četvrtak.

Mato Lukić mijenjat će Anušića na mjestu osječko-baranjskog župana do kraja mandata, kaže premijer.

“Mi smo izabrani u istom timu, on je potpredsjednik HDZ-a. Taj najuži tim dobio je veliku potporu u ožujku 2020.”, kaže Plenković na pitanja o tome kako će sarađivati s Anušićem s obzirom na njihova neslaganja u prošlosti.

“Logično da je Ivan, s obzirom na svoje veliko iskustvo, ima sve reference da bude ministar obrane, uklopit će se u tim i funkcionirati kao i do sada”, kaže premijer.

Na pitanja o bivšem ministru Banožiću, Plenković kaže da ne zna je li Banožić bio na fešti u petak navečer, a na pitanja o rezultatima testova krvi kaže: “Pitajte nadležno državno odvjetništvo.”

Plenković kaže i kako ranije nije čuo za nikakvu prometnu nesreću koju je Banožić izazvao ranije, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...