NE DA SE GODINAMA: Sjajna forma Suareza vratila s 36 godina u reprezentaciju

Najbolji strijelac u povijesti urugvajske reprezentacije vraća se u dres “La Celeste”.

  • Sport

  • 13. Nov. 2023  

  • 0

Prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Katru koncem 2022. godine, urugvajski napadač Luis Suarez (36) pozvan je u nacionalnu vrstu za kvalifikacije za SP 2026.

Najbolji strijelac u povijesti urugvajske reprezentacije vraća se u dres “La Celeste”.

Urugvajski izbornik Marcelo Bielsa pozvao je napadača Gremija za predstojeće dvije utakmice u kvalifikacijama za World Cup 2026. protiv Argentine i Bolivije.

Bielsa, koji je Urugvaj preuzeo u maju, nije zvao Suareza u prve četiri utakmice u kvalifikacijama. Međutim, očito su posljednje odlične Suarezove igre u dresu brazilskog Gremija natjerale Bielsu da se predomisli.

Za brazilsku ekipu odigrao je ove godine 49 utakmica, uz 23 pogotka i 16 asistencija, a nakon Svjetskog prvenstva je čak bio blizu penzije.

Suarez je za urugvajsku vrstu upisao 137 nastupa, a posljednju utakmicu odigrao je protiv Gane na SP-u u Kataru.

“El Pistorelo” je najbolji strijelac u historiji Urugvaja sa 68 golova, dok je na drugom mjestu Edinson Cavani sa 58 golova.

Urugvaj se nakon četiri kola nalazi na drugom mjestu južnoameričkih kvalifikcija sa sedam bodova, pet manje od vodeće Argentine. Po sedam bodova imaju i Brazil, te Venezuela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...