ŠALU NA STRANU: Trener Ajaxa “jevrejskim humorom” opisao Benjamina Tahirovića...

Tahirović je ove sezone odigrao 12 utakmica za Ajax, a postigao je jedan gol i dodao jednu asistenciju.

  • Sport

  • 14. Nov. 2023  

  • 0

Ajax je vodio 2:1 do sudijske nadoknade i to zahvaljujući pogotku Benjamina Tahirovića koji je ipak na kraju ispao tragičar jer je u posljednjim minutama napravio penal i Almere je izjednačio na 2:2.

John van ‘t Schip, trener Ajaxa, govorio je o Benjaminu Tahiroviću nakon utakmice sa Almereom.

Trener je iskoristio jevrejski humor i riječ “schlemiel”. Ta riječ u prevodu označava “traljavu ili smotanu” osobu.

“Logično je da je veoma razočaran. Umjesto da bude čovjek koji je postigao pobjednički pogodak, ispao je traljav (schlemiel) jer je napravio penal”, rekao je trener Ajaxa i dodao:

“Zbog njegovog starta mi smo izgubili dva boda i tužni smo zbog toga. Moramo trenirati kako bi podigli nivo igre. Nadam se da će se reprezentativci vratiti jači i svježiji poslije reprezentativne pauze nakon čega imamo malo vremena da se pripremimo za utakmicu sa Vitesseom”.

Tahirović je ove sezone odigrao 12 utakmica za Ajax, a postigao je jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...