"SB" NA SJEDNICI SKUPŠTINE KS: Danas o poslovanju javnih preduzeća, a sutra je na redu potvrđivanje nove Vlade Kantona (FOTO)

U Vladi KS predložena su četiri nova ministra

  • Politika

  • 14. Nov. 2023  

  • 0

U Sarajevu je danas nastavljena deseta radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a na dnevnom redu su izvještaji o poslovanju kantonalnih javnih preduzeća.

Kako je najavljeno, zastupnici će, između ostalog, razmatrati Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI 84" Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća Centar "Skenderija" d.o.o. Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o poslovanju Kantonalnog javnog preduzeća "Sarajevo - šume" d.o.o. Sarajevo za 2021. godinu, Izvještaj o radu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila- žrtava rata,,IKRE" sa izvještajem o finansijskom poslovanju za 2022., Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo za 2022. i druge.

Skupština Kantona Sarajevo sutra bi trebala da donese odluku i o potvrđivanju novog saziva Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, u Vladi KS predložena su četiri nova ministra: Enis Hasanović za ministra zdravstva, Bojan Bošnjak za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Adna Mesihović za ministricu za nauku, visoko obrazovanje i mlade, te Afan Kalamujić za ministra finansija KS.

Vladu KS činit će i dosadašnji ministri, i to: Darja Softić Kadenić – Ministarstvo pravde i uprave, Adnan Šteta – Ministarstvo saobraćaja, Enda Pavić Pečenković – Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, Admir Katica – Ministarstvo unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović – Ministarstvo privrede, Naida Hota-Muminović – Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, Kenan Magoda – Ministarstvo kulture i sporta, te Omer Osmanović – Ministarstvo za boračka pitanja.

Nihad Uk ostaje premijer Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...