TEROR NA BLISKOM ISTOKU SE NASTAVLJA: Izraelska vojska bagerom srušila spomenik Yasseru Arafatu na Zapadnoj obali (VIDEO)

Ne navodi se koji je razlog bio za rušenje ovog spomenika.

  • Svijet

  • 14. Nov. 2023  

  • 1

Vojnici Izraelske vojske bagrima su srušili spomenik nekadašnjem predsjedniku PLO-a i lideru Palestine Yasseru Arafatu.

Kako piše izraelski Times of Israel spomenik je uništen na ulazu u izbjeglički kamp Tulkarem na okupiranoj Zapadnoj obali, prenosi Klix.ba.

Ne navodi se koji je razlog bio za rušenje ovog spomenika.

Izraelske snage ubile su u utorak najmanje osam Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, od kojih sedam u sukobima tokom racije upravo u gradu Tulkarmu.

Kako je izraelski napad na Pojas Gaze ušao u 39. dan, najmanje 11.180 Palestinaca je ubijeno, uključujući preko 7.700 žena i djece, a oko 28.200 drugih je ranjeno, prema posljednjim podacima palestinskih vlasti.

Hiljade zgrada, uključujući bolnice, džamije i crkve, također su oštećene ili uništene u izraelskim zračnim i kopnenim napadima na opkoljenu enklavu od prošlog mjeseca.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...