DA LI SE TO GAZDA RS POVLAČI? DODIK IZNENADIO IZJAVOM O SECESIJI: "To znači možda i rat"

"Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne", rekao je Dodik

  • Politika

  • 15. Nov. 2023  

  • 17

"Sve što je Christian Schmidt radio je nakaradno i sve što čini, čini na štetu zemlje koju predstavlja i naše percepcije o toj zemlji i njenoj vladi", rekao je predsjednik RS Milorad Dodik o visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini.

"Schmidt je došao ovdje kao nelegalan i takav, kakav je, umišljen da iskreira situaciju globalne krivice RS kako bi završio za muslimane i preostale poslove i očekivanja, a to je da razvlasti RS od njene javne imovine i da to koncentriše na nivo BiH", rekao je Dodik.

On je ponovio da "RS ne priznaje ni njega ni njegove odluke".

On je naveo i da tema secesije nije bila na dnevnom redu.

"Nije ni danas. Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. BiH nikad nije bila podjeljenija nego danas. Јednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati strpljenja. Nikakva secesija. To znači, možda i rat. Mi to nećemo. Mi ćemo se polako razdružiti u BiH na miran način", rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...