IZNENAĐENJE IZ REGIONA: Stiže jeftini Renault na struju, ali ni to nije sve…

Prvi automobili trebali bi krenuti u salone 2026. godine.

  • Auto

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Renault je predstavio i formalizirao svoju sestrinsku kompaniju Ampere, kojoj će zadatak biti proizvodnja električnih vozila.

Planovi su veliki, a uključuju i jedan vrlo zanimljiv model. Ampere planira liniju od sedam električnih vozila do 2031. godine, uključujući gradski automobil s cijenom nižom od 20.000 eura  pod nazivom Legend, piše Automotive News Europe.

Legend će se proizvoditi u Europi i nudit će najbolju učinkovitost u klasi s potrošnjom energije od 10 kWh na 100 km, objavio je Renault. Trenutno prosječna mala gradska električna vozila troše oko 15 kWh/100 km.

Renault nije precizirao mjesto proizvodnje automobila, ali govori se o tvornici u Sloveniji u Novom Mestu, a prvi automobili trebali bi krenuti u salone 2026. godine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...