STIGLE PRVE ČESTITKE: Gradonačelnik kanadskog grada čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine...

Dan državnosti 25. novembar obilježava historijsko proglašenje prava na samoopredjeljenje i jednaka prava za narode Bosne i Hercegovine. 

  • Društvo

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) primio je čestitku iz Ureda gradonačelnika glavnog grada Kanade, Ottawe, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. 

- U ime članova Gradskog vijeća Ottawe sa velikim zadovoljstvom upučujem čestitke građanima bosanskohercegovačkog porijekla koji žive u Ottawi povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Dan državnosti 25. novembar obilježava historijsko proglašenje prava na samoopredjeljenje i jednaka prava za narode Bosne i Hercegovine. Kao predsjednik Vijeća, želim da se zahvalim članovima Bosanskohercegovačke zajednice Ottawa za svoj vrijedni doprinos bogatom kulturnom mozaiku i ekonomskom rastu našeg grada. Dozvolite mi da svim Bosancima i Hercegovcima, posebno onim u Ottawi uputim najbolje želje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine - stoji u čestitci gradonačelnika Ottawe. 

Istovremeno, još je jednom podsjetio političke lidere u Bosni i Hercegovini da više povedu računa o političkim, ekonomskim, kulturnim i akademskim odnosima sa Kanadom koja u postojećim geostratešim preslagivanjima u međunarodnoj zajednici ima sve veći ugled. To može samo koristiti državi Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...