VISOKI KOMESAR UN-a ZA LJUDSKA PRAVA: "Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN-a o humanitarnim pauzama u Gazi mora se odmah implementirati"

Rekao je i da rezolucija uključuje i mehanizam za praćenje.

  • Svijet

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Rezolucija Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija (UN) kojom se zahtijevaju hitne humanitarne pauze u Gazi "mora se odmah implementirati", rekao je u četvrtak visoki komesar UN-a za ljudska prava Volker Turk.

"To treba odmah implementirati", rekao je on odgovarajući na pitanje novinara Anadolije o rezoluciji usvojenoj u srijedu.

Izjavu je dao na konferenciji za novinare u Ženevi nakon brifinga državama članicama o posjeti Bliskom istoku.

"To je početak onoga što je potrebno za djelovanje kako bi se ublažila izuzetno nesigurna humanitarna situacija u Gazi", rekao je Turk i naglasio:

"Dakle, mora se odmah implementirati."

Rekao je i da rezolucija uključuje i mehanizam za praćenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...