CVIJANOVIĆ ZAPANJENA SANKCIJAMA: "Ma prejako, prejako..."

"Dakle, 2017. godine potpišete ugovor, a 2023. vas sankcionišu zato što je nešto suprotno Dejtonskom sporazumu. To je nečuveno. Ma, prejako, prejako", rekla je Cvijanović

  • Politika

  • 16. Nov. 2023  16. Nov. 2023

  • 2

Član Predsjedništa Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović komentirala je današnje uvođenje sankcija pojedinim njenim stranačkim kolegama iz SNSD-a, odnodsno funkcionerima RS.

Ona je rekla "da je nečuveno obrazloženje američkog Ministarstva finansija za uvođenje sankcija ministru energetike i rudarstva RS Petru Đokiću.

Tvrdi da je postalo smiješno slušati šta sve navode da je suprotno Dejtonskom sporazumu.

Cvijanović kaže da je zapanjena razlogom za sankcionisanje Đokića, odnosno time što je 2017. godine potpisao ugovor sa predstavnikom Vlade Hrvatske u vezi sa nečim što se odnosi na razvoj i zaštitu ekonomskog potencijala privrednog subjekta na teritoriji RS.

Navodi da dodaju "da je to suprotno Dejtonskom sporazuma".

"Dakle, 2017. godine potpišete ugovor, a 2023. vas sankcionišu zato što je nešto suprotno Dejtonskom sporazumu. To je nečuveno. Ma, prejako, prejako", rekla je Cvijanović, prenosi RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...