BIJELA KUĆA OSUDILA ELONA MUSKA: "Širi groznu antisemitsku laž"

Predstavnici Muska ili X-a nisu bili dostupni za komentar izjave Bijele kuće, piše Reuters. X je ranije odbio komentirati Muskovu objavu u kojoj tvrdi da članovi židovske zajednice raspiruju mržnju prema bijelcima.

  • Svijet

  • 17. Nov. 2023  

  • 1

Bijela kuća optužila je Elona Muska za ponavljanje "gnusne" antisemitske laži na svojoj društvenoj mreži X ovog tjedna, nazvavši to "odvratnom promocijom antisemitske i rasističke mržnje" koja je "protiv temeljnih vrijednosti Amerikanaca".

"Neprihvatljivo je ponavljati gnusnu laž iza najfatalnijeg čina antisemitizma u američkoj povijesti u bilo kojem trenutku, a kamoli mjesec dana nakon najsmrtonosnijeg dana za židovski narod od Holokausta", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Andrew Bates, odgovarajući na Muskovu izjavu.

Predstavnici Muska ili X-a nisu bili dostupni za komentar izjave Bijele kuće, piše Reuters. X je ranije odbio komentirati Muskovu objavu u kojoj tvrdi da članovi židovske zajednice raspiruju mržnju prema bijelcima.

Izvršna direktorica X-a Linda Yaccarino napisala je jučer: "Kada je riječ o ovoj platformi - X je također bio izuzetno jasan u vezi s našim naporima u borbi protiv antisemitizma i diskriminacije. Za to nema mjesta nigdje u svijetu - ružno je i pogrešno. Točka."

IBM, međunarodni računalni gigant, priopćio je u četvrtak da je odmah obustavio sve reklame na X-u nakon što je izvješće pokazalo da su njegovi oglasi postavljeni pored sadržaja koji promiče Adolfa Hitlera i Nacističku stranku. I drugi su oglašivači pobjegli s platforme otkako ju je Musk kupio u listopadu 2022. i smanjio moderiranje sadržaja, što je rezultiralo naglim porastom govora mržnje na X-u, rekle su skupine za ljudska prava.

Antisemitizam je posljednjih godina u porastu u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta. Nakon izbijanja rata između Izraela i palestinske islamističke skupine Hamas antisemitski incidenti u Sjedinjenim Državama porasli su za gotovo 400% u odnosu na godinu ranije, prema Anti-Defamation League, neprofitnoj organizaciji koja se bori protiv antisemitizma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...