PLENKOVIĆ NAKON SJEDNICE STRANKE: "Svi koji budu ucjenjivački pristupali HDZ-u neće biti partneri"

Vezano za uzvike "Za dom spremni" koji su se čuli u Vukovaru u Koloni sjećanja, odgovorio je da je policija o tome već dala saopćenje i neka po tome postupa.

  • Regija

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Premijer Hrvatske Andrej Plenković kazao je danas da nijedna politička opcija koja pristupi HDZ-u na ucjenjivački način nema ni teoretske šanse da bude partner HDZ-a.

"Što se tiče bilo koje političke opcije, uključivši osobito Domovinski pokret... Svaka ona politička opcija koja će pristupati HDZ-u na ucjenjivački način, kao što je primjerice Most nastupao prema HDZ-u 2015., nema ni teoretske šanse da ti ljudi budu partneri HDZ-u", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a.

Time se referirao na izjavu potpredsjednika vlade i ministra odbrane Ivana Anušića koji je rekao kako bi volio da je Domovinski pokret u koaliciji s HDZ-om. "To je njegova stvar. Sve je rastumačio", rekao je Plenković.

Politika je ogledalo društva, kaže Plenković

Upitan je li dobro što je Anušić zamrznuo status na Kineziološkom fakultetu i je li stepen obrazovanja nužan za obavljanje ministarskog posla, poručio je da nije i da je politika ogledalo društva.

"Onaj koji dobije povjerenje i mandat da predstavlja u Hrvatskom saboru, on predstavlja. Ivan Anušić ima mandat, kao i većina članova vlade, koji je potvrđen na izborima", kazao je premijer.

Vezano za uzvike "Za dom spremni" koji su se čuli u Vukovaru u Koloni sjećanja, odgovorio je da je policija o tome već dala saopćenje i neka po tome postupa. Premijer je lažnim nazvao informacije o fantomskim internim anketama HDZ-a po kojima vladajuća stranka navodno osvaja samo 55 mandata, što je 11 mandata manje nego na izborima 2020.

"Nebrojeno je puta u zadnjih nekoliko godina izašlo toliko krivih i netočnih informacija, pa onda tako plasirane krive i netočne informacije doživljavaju svoje komentare", rekao je. Novinarima je odgovorio da HDZ radi istraživanja, ali ne u smislu procjena mandata, nego tema, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...