NOVI TRENER ZRINJSKOG PRED DERBI: "Imamo problema, ali nema razloga za tugovanje"

Plemići u ovaj meč ulaze sa novim trenerom. U toku reprezentativne pauze Krunoslav Rnedulić je napustio mostarski klub, a umjesto njega će u narednom periodu na klupi sjediti Mario Ivaković. On se danas obratio medijima uoči hercegovačkog derbija.

  • Sport

  • 21. Nov. 2023  

  • 0

Zrinjski sutra u zaostaloj utakmici 6. kola Premijer lige BiH u Mostaru dočekuje ekipu Širokog Brijega.

Plemići u ovaj meč ulaze sa novim trenerom. U toku reprezentativne pauze Krunoslav Rnedulić je napustio mostarski klub, a umjesto njega će u narednom periodu na klupi sjediti Mario Ivaković. On se danas obratio medijima uoči hercegovačkog derbija.

“Iskreno imao sam neke naznake kada je došlo do Krunine smjene da ću doći u taj novi stožer kao pomoćnik, no slijed događanja je bio takav da nas je dočekala ova vijest na sastanku gdje ću ja biti predvodnik novog stožera prvenstveno za ovu utakmicu dok se ne nađe neko trajno rješenje naravno sa mogućnosti da nam se otvore vrata da mi ostanemo tu”, rekao je Ivanković i dodao:

“Prvenstveno daj Bože radi nas i radi kluba jer ako mi tu ostanemo to znači da smo napravili dobre rezultate, ali vidjet ćemo što će biti odmah sutra. Kratko vrijeme da se nešto promijeni, odradili smo dva treninga, spremni smo za utakmicu.”

Na pitanje koliko je poraz od Veleža u posljednjem meču ostavio traga na ekipi, Ivanković je kazao da Zrinjski sutrašnji derbi dočekuje sa mnogo problema u igračkom kadru.

“Svaki poraz ostavi traga na psihološkom stanju momčadi, ali i sva druga događanja. Jednostavno došlo je do nagomilavanja problema. Više me zamaraju problemi što se tiče igračkog kadra jer praktički naša najbolja tri igrača u zadnjoj liniji ne igraju, imamo probleme sa žutim kartonima Bradarić i Kiš, praktički pola ekipe je van kadra, ali nije to nikakav razlog za tugovanje i kukanje. Imamo spremnih igrača, željnih i voljnih. Na kraju krajeva svatko se bori za sebe i ako je tebi dobro bit će dobro i klubu.”

Podsjetimo, Ivanković je u prošlosti već radio u aktuelnom prvaku BiH kao asistent u stručnom štabu, a trenutno je na toj funkciji u reprezentaciji BiH.

Susret Zrinjskog i Širokog igra se u srijedu od 18 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...