DOGOVORILI NOVU FINANSIJSKU POMOĆ ZA RS: Mađarska daje Dodiku još 10 miliona KM

"Tako će Mađarska, mjesto 19, izdvojiti 24 miliona eura, jer postoji velika zainteresovanost poljoprivrednika u RS-u za subvencionisanje prilikom nabavke poljoprivrednih mašina", kaže Dodik

  • Politika

  • 22. Nov. 2023  

  • 1

Predsjednik entiteta Milorad Dodik objavio je na Twitteru da će Mađarska dati RS-u dodatnih pet miliona eura s obzirom na veliku zainteresovanost poljoprivrednika za subvencije.

Mađarska će dati novih pet miliona eura Republici Srpskoj za subvencioniranje poljoprivredne mehanizacije.

Predsjednik entiteta Milorad Dodik objavio je na Twitteru da će Mađarska dati RS-u dodatnih pet miliona eura s obzirom na veliku zainteresovanost poljoprivrednika za subvencije.

"Sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Mađarske dogovoreno je da Vlada u Budimpešti izdvoji dodatnih pet miliona eura za subvencionisanje poljoprivredne mehanizacije. Tako će Mađarska, mjesto 19, izdvojiti 24 miliona eura, jer postoji velika zainteresovanost poljoprivrednika u RS-u za subvencionisanje prilikom nabavke poljoprivrednih mašina. Nastavljamo stratešku saradnju i pripremamo sastanak u januaru o tome šta smo do sada uradili",.

Dodik je kazao i kako je posjetio Muzej holokausta koji će RS-u i Srbiji poslužiti kao iskustvo kako treba izgraditi Memorijalni centar, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...