MILORAD DODIK PRIJETI BOŠNJACIMA: "Ako muslimani ne shvate... ni NATO im neće sačuvati Bosnu i Hercegovinu"

"Neshvatljivo je da je i sam Stoltenberg propustio priliku da na sastanku u Vijeću ministara, koji nije vlada, čuje glas ministara iz Rs. Onda BiH ne bi napustio pogrešno informiran".

  • Vijesti

  • 22. Nov. 2023  

  • 11

"U BiH ne postoje secesionističke prijetnje, kako tvrdi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. U BiH je na sceni devastacija ustavnog poretka s ciljem prisilne unitarizacije", ustvrdio je politički lider bosanskih Srba Milorad Dodik.

Reagirajući na izjave prvog čovjeka NATO saveza on je je na društvenim mrežama poručio da "svako suprotstavljanje  unitarizaciji proglašava se secesionizmom".

"S obzirom na to da na astancima u Sarajevu nije bilo moguće da se čuje glas Rs, s izuzetkom gdje je Cvijanović, i ne čude takve Stoltenbergove izjave. 

Neshvatljivo je da je i sam Stoltenberg propustio priliku da na sastanku u Vijeću ministara, koji nije vlada, čuje glas ministara iz Rs. Onda BiH ne bi napustio pogrešno informiran. 

Ukoliko se ponašanje dijela međunarodne zajednice nastavi u pravcu devastacije Ustava BiH, a muslimani ne shvate da je Ustav garancija opstanka ovakve BiH, ni NATO je neće sačuvati", poručio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...