POZIV SCHMIDTU DA PONIŠTI ODLUKU: "Smjena Hamdije Fejzića predstavlja nastavak zločina koji su tokom devedesetih godina u Srebrenici..."

(...) označeni presudama međunarodnih sudova kao zločin genocida.

  • Politika

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 0

Sličan obrazac smo primijetili početkom devedesetih, kada su se u svim općinama pod kontrolom SDS-a, bilo djelomičnom ili potpunom, smjenjivali čelni ljudi iz Bošnjačkog ili Hrvatskog naroda. Tamo gdje to nije bilo moguće postići većinom, koristila se sila.

Od uspostave vlasti na demokratskim principima u poslijeratnoj Srebrenici, gdje je načelnik bio Bošnjak, a zamjenik Srbin, nikada nije bilo postavljeno pitanje zamjenika načelnika. Međutim, dolaskom Mladena Grujičića na poziciju načelnika, pokušava se potpuno uspostaviti kontrola bez prisustva ijednog Bošnjaka na izbornoj funkciji.

Srebrenica je simbol zločina, mjesto i općina u Evropi gdje je sudskim putem dokazan genocid nad Bošnjacima. Nije dopustivo da na funkciji načelnika ili njegovog zamjenika nema Bošnjaka, jer to bi značilo da su počinitelji genocida ostvarili svoj cilj. Stoga apeliramo na visokog predstavnika da poništi odluku Skupštine Srebrenica i vrati gospodina Hamdiju Fejzića na mjesto zamjenika", piše u saopćenju koje potpisuju:

UDRUŽENJE POKRET „MAJKE ENKLAVA SREBRENICA I ŽEPA“

UDRUŽENJE „ŽENA PODRINJA“

UDRUŽENJE MAJKE SREBRENICE

UDRUŽENJE „ŽENE SREBRENICE“. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...