FEDERALNA UPRAVA POLICIJE O AMIRU GROSSU KABIRIJU: Prikupljamo dokaze, prijavljeni još nije ispitan

Iz FUP-a su također informirali da do trenutka pisanja odgovora Amir Gross Kabiri nije bio ispitan od FUP-a u svojstvu osumnjičenog.

  • Vijesti

  • 24. Nov. 2023  

  • 6

Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv izvršnog direktora mostarskog Aluminija Amira Grossa Kabirija, državljanina Izraela, zbog online maltretiranja, Federalna uprava policije počela je sa prikupljanjem dokaza u ovom slučaju, odgovoreno je jutros Faktoru iz ove policijske agencije.

- Informišemo vas da je Federalna uprava policije zaprimila navedenu prijavu, koju je u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku proslijedila nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo. Također Vas informišemo da je Federalna uprava policije započela sa prikupljanjem dokaza - naveli su u odgovoru iz FUP-a, nakon što im upućen dopis sa pitanjem šta je sa prijavom gradonačelnice Karić.

Iz FUP-a su također informirali da do trenutka pisanja odgovora Amir Gross Kabiri nije bio ispitan od FUP-a u svojstvu osumnjičenog.

Karić je informirala javnost da je bila prinuđena podnijeti prijavu protiv Kabirija zbog, kako je navela, višemjesečnog i svakodnevnog uznemiravanja na društvenim mrežama.

Kako je navela Karić, na meti Kabirija našla se kada nije dozvolila da se za potrebe obilježavanja Dana države Izrael prekrije ploča na Vijećnici te na još nekoliko zahtjeva koje je smatrala provokativnim. Napadi su, kako je kazala, postali brutalniji u trenutku kada je javno osudila ubijanje nedužnih civila u Palestini, ali i ubijanje nedužnih civila u Izraelu.

- Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno - u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas, osuđuje moju osudu ubijanja nedužnih u Gazi. Svojim objavama motiviše i poziva svoje pristalice da rade isto što i on. Videa i fotografije brutalnih ubistava i zlostavljanja dijeli i šalje meni lično uz poruke koje sam shvatila kao prijetnju po sigurnost ne samo mene lično, već i moje porodice, poručujući mi u njima da će mi "historija suditi vrlo brzo", te da mi se moji stavovi "neće oprostiti" itd. - navela je Karić dodavši da se zbog svega toga osjećala ugroženo, uplašeno, najviše za njeno trogodišnje dijete.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...