AUDI R8 POSTAO JE CESTOVNA RAKETA OD 600.000 EURA: Iza projekta o kojem će se govoriti još godinama stoji...

(...) kultni tuner.

  • Auto

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 0

Iako je Audi R8 na oproštaju, slavni tuner je ponudi pravu poslasticu.

Iza projekta o kojem će se govoriti još godinama stoji kultni tuner, ABT Sportsline. U pitanju je R8 koji sada nosi oznaku ABT XGT, a radi se o cestovno legalnoj modifikaciji baziranoj na Audiju R8 LMS GT2 ili prevedeno trkaćem automobilu. 

Upravo tako, ovaj automobil smije nositi registarsku pločicu, a moći će ga kupiti 99 sretnika spremnih da izdvoji minimalno 600.000 eura. Cijena je paprena, ali ni ovo nije "obični" R8. Proširen, s ogromnim usisom i karoserijskim nadogradnjama, ovaj R8 u potpunosti vizualno odgovara trkaćem bolidu.

Jedina uočljiva razlika su gume, i to sada cestovne Pirelli P Zero Trofeo R. Sprijeda su 19-inčne, a straga broj veće.

I kabina je izvedena po uzoru na trkaću inačicu. Ima zaštitni kavez, trkaći volan i centralnu konzolu iz motosporta. Tuner je dodao digitalni kokpit, parkirnu kočnicu i kontrole cestovnih dodataka kao što su pokazivači smjera, klima i središnje zaključavanje. 

Na popisu novosti je i klasična izvedba spremnika goriva koja dopušta tankiranje na javnim benzinskim crpkama. Kad je pak motor u pitanju, tu je i dalje 5.2 V10 atmosferac. Snaga je sada 640 KS, pogon stražnji, a mjenjač S-Tronic sa sedam stupnjeva prijenosa i dvije spojke.

1400 kg težak bolid može povući sve do 310 km/h, a vrhunske vozne osobine dolaze kao posljedica dvogodišnjeg rada ABT-ovih stručnjaka na automobilu. Dovoljno je reći kako je na automobilu sudjelovao cijeli DTM tim. 

Ponovimo još jednom, startna cijena je 598.000 eura, a planirana je serija od 99 primjeraka. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...