SITUACIJA SE OTELA KONTROLI: Fudbalski savez Njemačke zabranio komentare na svom Facebook nalogu zbog rasizma

Savez je objavio sliku četvorice igrača iz reprezentacije Njemačke U17, svi tampnoputi, kako slave pobjedu protiv Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Indoneziji. Slika je izazvala veliki broj rasističkih komentara korisnika Facebooku upućenih određenim igračima igračima.

  • Šareni svijet

  • 24. Nov. 2023  

  • 0

Fudbalski savez Njemačke zabranio je komentare na Facebook nalogu svojih mlađih selekcija nakon niza rasističkih i diskriminirajućih komentara na račun svojih igrača.

Savez je objavio sliku četvorice igrača iz reprezentacije Njemačke U17, svi tampnoputi, kako slave pobjedu protiv Sjedinjenih Američkih Država na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Indoneziji.

Slika je izazvala veliki broj rasističkih komentara korisnika Facebooku upućenih određenim igračima igračima.

“Ponosni smo na raznolikost među našim mladim igračima. Posvećenost različitosti je čvrsto ukorenjena u statutima federacije, kao i vrijednosti tolerancije i poštovanja. Ako ne djelite ove vrijednosti prestanite da nas pratite. Diskriminušićim i rasističkim komentarima ovdje nije mjesto u biće obrisani. Preduzet ćemo pravne mjere protiv uvrijedljivog sadržaja“, saopštila je Federacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...