GRANIČNI PRELAZ RAFAH: Trinaest izraelskih zarobljenika iz Pojasa Gaze predati Egiptu kako bi bili prebačeni u Izrael

Predaju zarobljenika izvršili su zvaničnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

  • Svijet

  • 24. Nov. 2023  

  • 0

Ukupno 13 izraelskih zarobljenika iz Pojasa Gaze predato je egipatskoj strani preko graničnog prijelaza Rafah kako bi bili prebačeni u Izrael, prenosi Anadolija.

Kako javlja izraelska državna televizija KAN, organizacija Crvenog krsta je egipatskim vlastima predala 13 izraelskih zarobljenika, koji su danas pušteni u okviru sporazuma o humanitarnoj pauzi u sukobima koji su postigli Hamas i Izrael.

Predaju zarobljenika izvršili su zvaničnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

Zarobljenici su kolima hitne pomoći prebačeni iz Khan Younisa u južnoj Gazi do graničnog prelaza Rafah na egipatskoj granici.

Sporazum o četverodnevnoj humanitarnoj pauzi u sukobima između Izraela i Hamasa stupio je na snagu u petak ujutro, 24. novembra.

Prema sporazumu, 150 Palestinaca u izraelskim zatvorima bit će oslobođeno u zamjenu za 50 izraelskih zarobljenika koje drži Hamas.

Među zarobljenicima koji će biti oslobođeni na obje strane su žene i djeca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...