ERDOGAN U SVOM OBRAĆANJU: "Za razliku od onih koji danas šute pred izraelskom brutalnošću, mi nismo bili uključeni u genocid"

"Nikada u našoj historiji nismo dali naš pristanak na ugnjetavanje."

  • Svijet

  • 24. Nov. 2023  24. Nov. 2023

  • 0

Turska predstavlja "sigurno sklonište" za ljude u teškim vremenima, izjavio je u petak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Turke po dobroti i čežnji pamte gdje god su ostavili trag", kazao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji u Istanbulu.

Također je oštro kritikovao pristup nekih država izraelsko-palestinskom sukobu, prenosi Anadolija.

"Za razliku od onih koji danas šute pred izraelskom brutalnošću, mi nismo bili uključeni u genocid i eksploataciju", rekao je Erdogan i dodao:

"Nikada u našoj historiji nismo dali naš pristanak na ugnjetavanje."

Podsjetio je da je Turska proteklih godina ostvarila veliki uspjeh u oblasti namjenske industrije.

"Turska želi proširiti dostignuća u bespilotnim letjelicama i borbenim bespilotnim letjelicama na projektile, brodove, oklopna vozila, kamere, sisteme protivvazdušne odbrane i sisteme za elektronsko ratovanje", rekao je turski predsjednik.

Istakao je također da je do oktobra izvoz Turske dostigao 254,8 milijardi dolara (233,3 milijardi eura) u posljednjih 12 mjeseci.

"Povećanje izvoza u brojkama je nesumnjivo važno, ali ono na šta bismo mi, kao Turska, od sada trebali zaista da se fokusiramo je povećanje kvaliteta izvoza. Nemamo drugog izbora nego da radimo još više kako bismo došli do cilja na putu koji smo zacrtali s ciljem stoljeća Turske", kazao je Erdogan.

Poručio je kako ne vjeruje da je uopšte dobronamjerna retorika koja ima za cilj da izoluje Tursku i ograniči je na njene granice.

Vizija pod nazivom “Stoljeće Turske“ predstavlja sveobuhvatnu mapu puta progresa Republike Turske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...