NAPETO U BANJOJ LUCI: Konaković i Mijatović izazvali bijes Dodikovog režima, najavljene demonstracije ispred prostorija SDP-a…

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković rekao je da je zabrana okupljanja neopravdana.

  • Politika

  • 25. Nov. 2023  

  • 7

Boračka organizacija grada Banjaluka, pomno instruirana od strane Dodikovog režima, organizovat će danas mirno okupljanje kako bi iskazala nezadovoljstvo i protivljenje, najavljenom dolasku članova SDP-a BiH u Banju Luku povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.

Danas će se u 10 sati i 30 minuta okupiti u blizini lokacije u Banjoj Luci, na kojoj je SDP planirao proslavu Dana državnosti BiH.

Nakon odluke MUP-a RS-a da da, iz navodno sigurnosnih razloga, zabrani javne skupove u Mrkonjić Gradu i Banjoj Luci, SDP ne odustaje od obilježavanja državnog praznika.

Potpredsjednik SDP-a BiH  Vojin Mijatović pozvao je one koji su mislili dolaziti na svečanu akademiju da ostanu u svojim kućama, a da će oni sve uraditi na miran i dostojanstven način.

-Dan državnosti Bosne i Hercegovine je i u Banja Luci, da li se vidimo, naravno da se vidimo, poručio je Mijatović.

-Ljude koji su misli dolaziti na Svečanu akademiju pozivam da ostanu svojim kućama, mi ćemo sve uraditi na miran i dostojanstven način.

Ja sam rođen i živim u Banja Luci, ovo je moj i naš grad, ovo je grad najljepših žena, mladosti, evropskih i olimpijskih šampiona. Neka mediokriteti više shvate da je Banja Luka mnogo više od njih i njihovog režimskog “patriotizma”.

Naučite da poštujete Banja Luku, zaslužite da živite u najljepšem bosanskohercegovačkom gradu, vrijeme vam je.

Rekla vam je Banja Luka šta misli o vama na prošlim lokalnim izborima, i opet će vas kazniti Banja Luka još gore nego prošli put i to već u oktobru sljedeće godine.

Svim građanima BiH od srca čestitam Dan državnosti jedine nam države Bosne i Hercegovine, a sutra i slikom iz Banja Luke, poručio je Mijatović.

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković rekao je da je zabrana okupljanja neopravdana.

- Јa ću otići u Banjaluku, prošetaću tamo, rekao je Konaković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...