LUDI DIKTATOR PRIJETI GLOBALNIM NUKLEARNIM RATOM: Kim Jong Un pregledao je fotografije špijunskog satelita – glavna meta je…

Sjevernokorejske vlasti kritizirale SAD.

  • Svijet

  • 25. Nov. 2023  

  • 1

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je fotografije "glavnih meta" koje je snimio novi špijunski satelit, uključujući južnokorejsku prijestolnicu Seul i gradove u kojima se nalaze američke vojne baze, objavili su danas državni mediji.

Sjeverna Koreja, koja ima nuklearno oružje, lansirala je satelit u četvrtak. Kim je fotografije pregledao tokom posjete kontrolnom centru Nacionalne uprave za svemirsku tehnologiju u Pyongyangu, izvijestila je novinska agencija KCNA.

Sjevernokorejske vlasti kritizirale SAD

Fotografije su snimljene kada je satelit jučer ujutro preletio korejski poluotok. Na njima su Seul te gradovi Mokpo, Kunsan, Pyeongtaek i Osan u kojima su smještene američke i južnokorejske baze.

U drugom izvještaju KCNA-e, sjevernokorejske vlasti su kritizirale SAD zbog naoružavanja "marioneta" i upozorile da će i najmanja iskra na korejskom poluotoku rezultirati globalnim nuklearnim ratom. "Sjedinjenim Državama bi bilo bolje da razmisle o katastrofalnim posljedicama dostave oružja svojim marionetama", navodi agencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...