ŽELJKO KOMŠIĆ, ISPRED VJEČNE VATRE U SARAJEVU: "Kako se pomiriti s onima koji žele da razgrade Bosnu i Hercegovinu, na sjednici Predsjedništva razmatrat ćemo..."

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

  • Politika

  • 25. Nov. 2023  25. Nov. 2023

  • 4

Brojne delegacije su povodom Dana državnosti BiH položile su cvijeće ispred Vječne vatre u Sarajevu sjećajući se antifašista koji su branili i oslobodili Sarajevo od fašizma 1945. godine.

Bosna i Hercegovina danas obilježava Dan državnosti – 25. novembar, jedan od najznačajnijih datuma u njenoj hiljadugodišnjoj historiji.

Radi se o datumu za koji se veže obnova državnosti Bosne i Hercegovine, kao i ideja moderne i suverene države, zajedničke i nedjeljive domovine svih njenih ravnopravnih naroda i građana.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nakon polaganja cvijeća ispred Vječne vatre povodom Dana državnosti BiH odgovarao je na pitanja novinara o aktuelnoj političkoj situaciji.

Komšić je kazao da se pokazalo da se priča Trojke o smirivanju situacije u BiH pokazala kao "šarena laža" za sve ljude u BiH.

"Izborni sistem je takav da vi morate praviti vlast i sa politikom koja u Republici Srpskoj ima dovoljnu većinu i sa HDZ-om, ali ne treba sebe lagati da se mogu pomiriti takvi koncepti", rekao je Komšić.

On je se zapitao kako se pomiriti s onima koji žele da razgrade Bosnu i Hercegovinu.

"Kako ćete se pomiriti sa nekim ko negira osnovno historijske činjenice. Ljudi su skloni da daju lažnu nadu ljudima", kazao je Komšić.

Govoreći o navodima o postojanju terorističkih ćelija i ruskih kampova u BiH kazao je da će Predsjednišvo BiH raspravljati o tome.

"Tražit ćemo zvaničnu informaciju prije svega od onih organa kojima je to posao. Od onih koji su to iznijeli i od OSA-e koja je dužna da to zna i prati i izvještava institiucije BiH", rekao je Komšić.

Kazao je da sve ono što se u tom smislu iznosi mora biti potkrijepljeno činjenicama.

"Mi ćemo to na sjednici Predsjedništva koja slijedi iduće sedmice. Tema zaslužuju odgovore na ta pitanja. Da možemo ljudima reći 'da tačno je' ili 'nije tačno' i šta ćemo uraditi ako je tačno", rekao je Komšić.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio na licu mjesta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...