VOJIN MIJATOVIĆ ISPRED CENTRALE SDP-a U BANJA LUCI: " Drugovi i drugarice iz režima mogli ste ovo malo bolje"

"Ispred kancelarije SDP-a u Banja Luci, okupio se veliki broj građana ( cca30). Da nam živi Bosna i Hercegovina!!! Drugovi i drugarice iz režima mogli ste ovo malo bolje".

  • Politika

  • 25. Nov. 2023  

  • 1

Policijska uprava Banja Luka prije nekoliko dana zabranila je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine u ovom gradu u organizaciji SDP Banja Luka.

Na ovaku sramotnu odluku reagovali su brojni antifašisti u našoj zemlji, između ostalih, Sead Đulić, Bakir Nakaš i Nijaz Skenderagić koji su slučaj komentarisali za portal Radiosarajevo.ba.

O zabrani se oglasio i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović koji je jasno poručio da im je ovim potezom MUP RS zabranio da vole svoju zemlju.

"Policijska uprava Banja Luka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog skupa, imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim skupom bilo mnogo negativnih rekacija, kao i operativne informacije da se građani od strane pojedinaca javno pozivaju na masovno okupljanje u cilju sprečavanja održavanja ovog javnog skupa", naveo je MUP RS u svom obrazloženju zašto je zabranio skup.

No, sudeći po fotografijama koje stižu iz Banja Luke, razlog za zabranu ipak nisu bili nezadovoljni građani već vladajući režim.

Kakva je situacija u Banja Luci podijelo je Mijatović na društvenoj mreži x.com.

"Ispred kancelarije SDP-a u Banja Luci, okupio se veliki broj građana ( cca30). Da nam živi Bosna i Hercegovina!!! Drugovi i drugarice iz režima mogli ste ovo malo bolje", poručio je Mijatović.

Osim Vojina Mijatovića, snimak iz Banja Luke podijelio je i psiholog Srđan Puhalo.

Na njegovom snimku vidimo bivše borce VRS kako "protestiraju" uz pjesmu Srpkinja je mene majka rodila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...