OTEŽANO NA NEKIM PRAVCIMA: Na putevima u BiH usporen saobraćaj zbog snijega: Maksimalni oprez usljed poledice

Do nesreće je došlo i u blizini Konjica, međutim za sada nema detaljnijih informacija o tome.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2023  

  • 0

Na putevima u Bosni i Hercegovini je večeras usporen saobraćaj zbog snijega na cestama, a upozorava se i na poledicu s obzirom na niske temperature.

Kako su istaknuli iz BIHAMK-a, zbog snijega je usporeno saobraćanje na relacijama: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ, Priluka-Glamoč-Mliništa i Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, kao i na širem području Romanije, te na području Blidinja (Jablanica-Posušje).

Na dionici Blidinje-Rakitno, kao i na području Kupresa, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Dodatne probleme u ovim područjima stvara i povremeno jak vjetar.

"Zbog nižih temperatura moguća je i poledica, a upozoravamo i na učestale odrone. Na dionicama u nižim predjelima kolovoz je mokar ili vlažan. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme", rečeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćajna nesreća se dogodila na autoputu kod Vogošće nakon što je automobil proklizao i udario u zaštitnu ogradu, a što je vjerovatno rezultat klizavog kolovoza. Pričinjena je materijalna šteta, a srećom nema povrijeđenih.

Do nesreće je došlo i u blizini Konjica, međutim za sada nema detaljnijih informacija o tome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...