DODIKOV SAVJETNIK UDARIO PO BIVŠEM STRANAČKOM KOLEGI: „Helez ubjedljivo najveći diletant u istoriji političke scene…“

Kovačević je naveo da je „ministar odbrane BiH Zukan Helez bruka i sramota i da je uspio u, istina teškoj konkurenciji, da se istakne kao ubjedljivo najveći diletant u istoriji političke scene u BiH“.

  • Mini market

  • 26. Nov. 2023  26. Nov. 2023

  • 4

Radovan Kovačević, savjetnik predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika,  rekao je da je teško i zamisliti veći primjer diletantizma od toga da bilo kog ministra odbrane u mjesec dana dva puta zvanično demantuje Obavještajno-sigurnosna agencija.

Kovačević je naveo da je „ministar odbrane BiH Zukan Helez bruka i sramota i da je uspio u, istina teškoj konkurenciji, da se istakne kao ubjedljivo najveći diletant u istoriji političke scene u BiH“.

-Drugi i ozbiljniji problem je taj što je on spreman platiti svaku cijenu po lični integritet i ugled, ukoliko tako nešto uopšte postoji kada je on u pitanju, kako bi nanio štetu ugledu i poziciji Republike Srpske, poručio je Kovačević na društvenim mrežama.

-Laži koje Helez uporno plasira o Republici Srpskoj dio su šire kampanje priprema za obračun sa Republikom Srpskom.

Republika Srpska je spremna i odbraniće se od svakog napada. Istinom, voljom i ljubavlju svog naroda. Srpska će pobijediti, poručio je Kovačević.

Podsjetimo, Kovačević, inače rođeni Travničanin, savjetnik Milorada Dodika i delegat SNSD-a u Domu naroda, bivši je član SDP-a BiH, a najpoznatiji je po tome što je Republiku Srpsku nazivao „Republika šumska“!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...