IDEJA STARA VIŠE OD 100 GODINA MOGLA BI BITI OŽIVLJENA: Da li bi kanal Ben Gurion zasjenio Suecki? (VIDEO)

Kanal Ben Gurion, nazvan po osnivaču modernog Izraela, bio bi pandan Sueckom kroz koji prolazi 12 posto svjetske trgovine.

  • Svijet

  • 26. Nov. 2023  26. Nov. 2023

  • 0

Ideja stara više od veka mogla bi biti oživljena.

Kanal Ben Gurion, nazvan po osnivaču modernog Izraela, bio bi pandan Sueckom kroz koji prolazi 12 posto svjetske trgovine.

Ako bi zaživio kanal kroz Izrael, a Suecki pao u drugi plan, pristup Rusije i Kine Sredozemnom moru bio bi otežan. To bi pojačalo i tenzije sa rizikom od šireg, globalnog sukoba, mnogo većeg nego dosadašnji na Bliskom istoku, piše Radio Slobodna Evropa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...