DODIK OBJAVIO FOTOGRAFIJU SA VUČIĆEM PA IZJAVIO: "Bosna i Hercegovina ne bi postojala da se Srba pitalo"

Još jednom ponovio kako je BiH ispregovarana zemlja i da nije zasnovana na emociji naroda koji tu žive.

  • Politika

  • 26. Nov. 2023  26. Nov. 2023

  • 11

Predsjednik RS Milorad Dodik objavio je jutros fotografiju s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te je još jednom ponovio kako je BiH ispregovarana zemlja i da nije zasnovana na emociji naroda koji tu žive.

"Nikada ne bi ni postojala da se Srba pitalo", tvrdi Dodik u objavi na Instagramu.

Zatim je poručio da je zato neprihvatljivo da se Srbima nameću neke vrijednosti kao što su praznici koji nisu dogovoreni na nivou BiH.

"Mi u RS možemo da prihvatimo BiH kakva je u Ustavu, ali nje je sve manje. Јasno kažemo da ne prihvatamo BiH koja nije u skladu s Ustavom i to bi trebalo da bude vrlina", naveo je Dodik.

Podsjetio je da je tokom sedmice boravio u Srbiji, gdje je razgovarao sa Vučićem.

"Prisustvovao sam otvaranju novoizgrađenog stadiona u Zaječaru, te pratio utakmicu reprezentacija Srbije i Bugarske u Leskovcu. Ponosan sam što svjedočimo razvoju Srbije, koji je vidljiv u svakom njenom dijelu", istakao je Dodik.

Naveo je da je boravio i u Budimpešti.

"Razgovarao sam sa delegacijom Ministarstva spoljnih poslova Mađarske, a posjetio sam i Muzej Holokausta. Imao sam i veoma lijep sastanak u Palati rs s učenicima Osnovne škole 'Petar Kočić' iz Nove Topole", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...