SA GAZDOM NA TESTIRANJE: Mercedesov šef pokazao kako se električna G klasa okreće u mjestu (VIDEO)

Model nosi oznaku EQG.

  • Auto

  • 27. Nov. 2023  

  • 0

Sve smo bliži dolasku električne G klase.

Kao što je poznato, model nosi oznaku EQG, a raspolagat će električnim pogonom s četiri neovisna elektromotora. Naravno, napajat će se iz ogromne baterije kako bi vozilo imalo zadovoljavajući doseg i u vožnji terenom. 

Koliko G klasa uistinu može odlučio je pokazati i prvi čovjek Mercedesa Ola Källenius vozeći se austrijskom planinom Schöckl. Tokom vožnje nije štedio vozilo, a što jasno pokazuje i reakcija suvozačice. Na koncu je izveo i okret vozilom u mjestu poznat kao Tank-turn, koji se sada zove G-Turn.

Zanimljivo je da će G-turn biti opcija i na serijskom vozilu, a korisnik će moći birati koliki kut okreta želi, 90, 180, pa sve do 360 stupnjeva. Premijeru EQG očekujemo tijekom 2024. godine, a onda navodno slijedi i dolazak manjeg modela, tzv. Little G. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...