NOVINARI OSTALI U ČUDU: U kojem svojstvu je politička analitičarka Ivana Marić "pratila" press konferenciju Upravnog odbora KCUS-a?!

U kuloarima se priča da bi ova “politička analitičarka i savjetnica za medijski nastup i odnose s javnošću”, kako sebe predstavlja, mogla uskoro dobiti i neku vrstu savjetodavnog angažmana na Kliničkom centru...

  • Mini market

  • 27. Nov. 2023  

  • 1

Predstavnici Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas su, nakon izglasane smjene generalne direktorice te zdravstvene ustanove Sebije Izetbegović, održali konferenciju za novinare.

Današnja sjednica UO KCUS-a je očekivano izazvala veliki interes brojnih predstavnika medija, koji su došli na press konferenciju kako bi snimili izjave članova Upravnog odbora Dragana Stevanovića i Benjamina Kulovca, te novoimenovanog v.d. generalnog direktora KCUS-a dr. Alena Pilava.

Međutim, ono što je novinarima bilo neobično je da je press konferenciju uredno „ispratila“ i politička analitičarka Ivana Marić, iako nije poznato u kojem svojstvu se ona uopće našla tu?!

Dok su novinari čekali da im se obrate članovi Upravnog odbora, Marićeva se sve vrijeme držala po strani, a kada su predstavnici UO stali ispred mikrofona uzela je mobitel i snimala njihovo obraćanje.

Nakon završetka press konferencije na KCUS-u, Ivana Marić je na svom Facebook profilu napisala: Sretna smjena Sebije Izetbegović, svima koji slave. Dr. Alen Pilav imenovan za v.d. generalnog direktora. Neće biti lako popraviti štetu koju su nanijeli.”

Nije nepoznato da je analitičarka Marić u svojim objavama često kritikovala rad sada već bivše direktorice Kliničkog centra Sebije Izetbegović i menadžmenta te zdravstvene ustanove. Marićeva je također u dugogodišnjem prijateljskom odnosu sa dr. Alenom Pilavom, a u kuloarima se priča da bi ova “politička analitičarka i savjetnica za medijski nastup i odnose s javnošću”, kako sebe predstavlja, mogla uskoro dobiti i neku vrstu savjetodavnog angažmana na Kliničkom centru…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...