OBRATIO SE MAHMOUDU ABBASU: Putin poručio šta je ključni uslov za mir u Palestini

On je to rekao, kako prenose ruski mediji, u poruci palestinskom lideru Mahmoudu Abbasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

  • Svijet

  • 28. Nov. 2023  

  • 0

"Stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine ključni je uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba", naveo je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je to rekao, kako prenose ruski mediji, u poruci palestinskom lideru Mahmoudu Abbasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

“Sada, kada krvavi sukob donosi mnoge patnje civilima Palestine, smatram da je od posebnog značaja da se potvrdi dosljedni stav Rusije u korist realizacije legitimnih prava vašeg naroda da stvore sopstvenu, suverenu državu u granicama iz 1967. godine sa prijestonicom u Istočnom Jerusalemu. Upravo je to ključni uslov za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rješenja situacije“, navodi se u poruci Putina, koju je pročitao zamjenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov.

Svečanost povodom ovog događaja održana je u rezidenciji Ambasade Palestine u Rusiji.

Ruski lider je istakao da je siguran da se zajedničkim naporima može osigurati dalji razvoj “tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i međusobno korisne saradnje u različitim sferama“.

Putin je dodao da rad u tom pravcu odgovara interesima obje zemlje i u skladu je sa jačanjem regionalne bezbjednosti.

“Želim vam dobro zdravlje i uspjeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji“, jasna je poruka ruskog lidera koji je otvoreno stao na palestinsku stranu u ovom sukobu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...