VELIKO OTKRIĆE: U skladištu je pronađeno pet potpuno novih Volkswagenovih legendarnih modela…

Nazivali su ga narodnim autom zbog pristupačne cijene.

  • Auto

  • 30. Nov. 2023  

  • 0

Od predstavljanja prve generacije 1983. godine, Volkswagen Santana je bila jedna od najpopularnijih automobila u Kini. Model prve generacije proizvodio se lokalno do početka 2013., a sada je pronađena dosad nepoznata zaliha novih automobila.

Pet novih limuzina pronađeno je u skladištu i svi su nekorišteni. Automobile je pronašao Han Chung Classics, kineska kompanija za prodaju rezervnih dijelova koja se fokusirala na prodaju dijelova za starije Volkswagene. Bijele limuzine otkrivene su u skladištu skrivenom na nepoznatoj lokaciji u Kini, a sve imaju identične poklopce i interijer od crne tkanine. Prema dostupnim informacijama, automobili nisu nikada bili registrirani i na brojaču kilometara su nule ili neke simbolične brojke. Čak su na prednjim sjedalima originalne zaštitne plastične folije.

Ovih pet Santana limuzina proizvedeno je 2012. godine i imaju 1,8-litrene benzinske motore, piše Motor1.com. Santana je u Kini nastala kao dio zajedničkog ulaganja vlade i Volkswagena, a tamo su je nazivali narodnim autom zbog pristupačne cijene, referirajući se i na Volkswagenovo ime. Inače je Santana nastala kao limuzinska verzija Passata 1981. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...