DA LI SE NJIMA OPRAŠTAJU GREŠKE: Ferrari je isporučio novi auto s ovakvim lakom, biste li ga preuzeli? (VIDEO)

Malo je čudno da je neko u Ferrariju uočio problem, ali nije provjerio kako je popravak odrađen.

  • Auto

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 0

Mogu li se oprostiti ovakve greške na skupocjenom automobilu?

Nekadašnja uzrečica "kakva plata, takva vrata“ ovdje ne drži vodu. Ferrarijevi radnici su među bolje plaćenima, a radi se o jednom od najboljih poslodavaca. Dodatno, cijena jednog Ferrarija je neusporediva sa Zastavinim proizvodima, na koje se odnosi prije spomenuta "deviza". 

Mnogi će se, nakon što pogledaju video, pitati u čemu je problem. Možda u italijanskoj šlampavosti i čak više nonšalanciji u dovršavanju proizvoda. Greške na laku lako bismo oprostili jednom klasičnom velikoserijskom automobilu, ali možemo li Ferrariju vrijednom stotine hiljada eura? Sudeći po autoru videa, ali vjerovatno i svakom sretniku koji je sjeo za upravljač ovog automobila, možemo. 

Nakon prvih metara lako se mogu zaboraviti neke nesavršenosti laka i zaostaci od pjeskarenja, zar ne? A upravo to su pronašli stručnjaci iza Ammo NYC-a kojima je automobil stigao direktno iz salona. Upravo tako, radi se o potpuno novom automobilu koji je završio na detaljnom pregledu i sanaciji nepravilnosti. 

Stručnjaci za detailing pretpostavljaju da je kontrola kvalitete u Ferrariju uočila nepravilnosti u laku te naložila tretiranje površine. Međutim nakon popravka ostali su tragovi pjeskarenja i poliranja.

"Pouka priče je da je ovaj automobil, negdje usput, imao problema s bojom", rekao je prezenter Larry Kosilla. "To je sasvim u redu, no nije u redu to što nije dovršeno. Nije prošlo kroz cijeli proces. To je ono što je nenormalno u ovom procesu.”

Malo je čudno da je neko u Ferrariju uočio problem, ali nije provjerio kako je popravak odrađen.

Umjesto toga, jednostavno su dali zeleno svjetlo za isporuku. 

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...