DROGA MEĐU UČENICIMA U KANTONU SARAJEVO: Pljušte međusobne optužbe, predsjednica UO Vijeća roditelja otkriva...

Tvrdi da je u vezi s tim kontaktirao direktora škola.

  • Društvo

  • 01. Dec. 2023  01. Dec. 2023

  • 0

Navodi o prodaji droge među srednjoškolcima u Kantonu Sarajevo uznemirili su javnost, ali i odgojno-obrazovnu zajednicu. O pojavi droge je u javnosti zabilježena izjava predsjednice Upravnog odobra Vijeća roditelja Kantona Sarajevo. No, iz zajednice direktora srednjih škola Kantona Sarajevo, takve navode ocjenjuju neozbiljnim. To nije potvrđeno ni iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ispred direktora 43 srednje škole, koliko ih ima na području Kantona, predsjednik zajednice srednjih škola ističe kako su tvrdnje predsjednice UO Vijeća roditelja paušalne. Tvrdi da je u vezi s tim kontaktirao direktora škola.

Elma Dizdarević, predsjednica UO Vijeća roditelja, otkriva detalje:

-To su učenici prvih i drugih razreda, koji su najviše izloženi kupovini i nabavljanju droge. Vijeće roditelja u Kantonu Sarajevo se u zadnjih 10 dana uznemirilo kada se pojavila ta informacija da je droga na velika vrata ušla u srednje škole.

Navodi kako je Ministarstvo unutarnjih poslova upoznato sa informacijama koje je podijelila. Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da su dobili dopis Vijeća roditelja KS.

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije svakodnevno poduzimaju operativno-taktičke mjere i radnje, kako na preventivnom, tako i na represivnom djelovanju u cilju suzbijanja krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prema statističkim podacima, u 2022. i 2023. godini nije bilo evidentiranih slučajeva da su ova krivična djela izvršena prema učenicima srednjih ili osnovnih škola na području obrazovnih ustanova ili njihovoj neposrednoj blizini, odnosno da se učenici navedenih škola javljaju eventualno kao izvšioci odnosno (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

Sa navodima koji su izneseni iz Vijeća roditelja KS upoznato je i Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Više u prilogu BHRT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...